کسب و کار در وب زمانی به موفقیت ختم میشود که پازلهای سایت خود را به درستی بچینید.یکی از این پازلهای مهم، انتخاب یک درگاه پرداخت مناسب است. شما چقدر با درگاههای پرداخت آشنایی دارید؟
درگاه پرداخت چیست؟
درگاه اینترنتی بخشی از فروشگاه سایت است که کاربران بعد از تکمیل خرید و ثبت سفارش خود باید از طریق آن مبلغ محصولات یا خدمات انتخاب شده را بپردازند. به بیان سادهتر اگر بخواهیم یک مقایسه بین فروشگاه فیزیکی و اینترنتی انجام دهیم، درگاه اینترنتی دقیقاً کار یک صندوق دار در فروشگاه را ایفا میکند. پس از محاسبهی قیمت اجناس، مبلغ خریدهای شما را دریافت نموده و به حساب فروشگاه منتقل مینماید.
انواع درگاه پرداخت اینترنتی
ساخت درگاه پرداخت اینترنتی
حال که به اهمیت وجود یک صندوقدار در فروشگاههای مجازی پی بردید، بد نیست که انواع درگاههای موجود در سطح اینترنت را نیز بشناسید. به طور کلی دو نوع درگاه برای یک فروشگاه اینترنتی وجود دارد که میتوان از آن بهره برد:
- درگاه پرداخت مستقیم
در این روش مشتری پس از تکمیل خرید، برای تسویه حساب خریدهای خود به صفحهی پرداخت منتقل خواهد شد. این صفحات مخصوص بانکها میباشد و با هر تراکنشی، پول به صورت مستقیم به حساب شما خواهد نشست. به همین دلیل این تسویه کنندهها به درگاههای بانکی نیز معروف هستند. از جمله معروفترین درگاههای بانکی ایران میتوان به درگاههای بانک ملت، سامان، پارسیان، تجارت و غیره اشاره کرد.
- درگاه پرداخت واسط (غیرمستقیم)
این نوع از درگاههای پرداخت تقریباً همان کار درگاه بانکی را انجام میدهند، با این تفاوت که با هر تراکنش مشتری پول به حساب شرکت واسط منتقل خواهد شد و در این صورت حساب کاربری شما نیز در سایت شرکت شارژ میشود. در ادامه هر زمان که بخواهید میتوانید پول خود را برداشت کنید. شرکتهای واسط نیز برای واریز پول به حساب شما مقدار کمی کارمزد دریافت خواهند کرد. البته این کارمزد آن قدر کم است که در برابر مزایای درگاه واسط شاید به چشم هم نیاید.
از کدام نوع درگاه استفاده کنیم؟
حال باید به یک سوال چالش برانگیز جواب داد. کدام درگاه پرداخت اینترنتی برای کسب و کار ما مناسبتر است؟
جواب این سوال کمی پیچیده است. در واقع انتخاب بهترین نوع درگاه میتواند با توجه به هدف و کسب و کار شما متغیر باشد. اما فراموش نکنید که برای فعالسازی درگاه بانکی باید مراحل قانونی زیادی طی کنید و هزینههای زیادی بپردازید. به همین دلیل اگر قصد راه اندازی یک کسب و کار تازه و نوپا را دارید و میخواهید به تازگی از طریق اینترنت به درآمد برسید، میتوانید از درگاههای واسط استفاده کنید.
درگاههای غیر مستقیم به مدارک کمتری نیاز دارند و در مدت زمان کوتاهی میتوانند روی سایت شما فعال شوند. البته نباید نگران کارمزدها و دریافتیهای شرکتهای واسطه باشید، چرا که کارمزد این شرکتها معمولاً کمتر از ۲ درصد است.
همچنین اگر تمایل به داشتن یک درگاه بانکی نیز داشته باشید، میتوانید تا زمان فعال شدن آن، از درگاههای واسط استفاده کنید. دقت کنید که استفاده همزمان از دو درگاه مختلف نه تنها منعی ندارد، بلکه به مشتری حق انتخاب میدهد.
ویژگی شرکت واسط خوب
طبیعتاً تا به اینجا قانع شدهاید که باید برای سایت خود یک درگاه پرداخت واسط ایجاد کنید. اما در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که چگونه یک شرکت واسط مناسب پیدا کنیم؟
به طور کلی یک شرکت مناسب باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- سرعت
طبیعتاً سرعت در فضای وب حرف اول را میزند. برای اینکه درگاه یک شرکت بتواند نیاز مشتریان شما را برطرف کند باید حتماً سرعت مناسبی داشته باشد. در غیر این صورت بسیاری از کاربران از خرید خود منصرف میشوند.
- امنیت
بدون شک امنیت نیز جزو مهمترین ویژگیها برای تبادل داده در فضای مجازی است. چنانچه یک شرکت واسطه نتواند امنیت درگاه پرداخت خود را تضمین کنید، نمیتواند گزینهی مناسبی به شمار برود.
- سادگی
کاربران امروزی تمایل دارند تا به سادهترین روش ممکن خرید خود را به اتمام برسند. در صورت بروز هرگونه پیچیدگی در روند خرید، سعی میکنند تا تصمیم خود را عوض کنند.
- قیمت
در نظر داشته باشید که همانطور که گفته شد هر شرکتی یک کارمزد از پیش تعیین شده را از مبالغ شما کسر خواهد کرد. بنابراین سعی کنید شرکتی را انتخاب کنید که کارمزد منطقی داشته باشد. همچنین برخی از شرکتها هزینه دریافت خواهند کرد که باید این هزینهها مناسب باشد.